Dr Sannas Såpa

Gröna Val1

Grossist för tvätt-, rengörings- och hygienprodukter

 

Vi älskar våra tvättnötter, men Dr Sannas Såpa har också en självklar plats i våra badrum. Den rengör utan att torka ut och fungerar utmärkt tillsammans med bikarbonat i fotbadet. Du får mjuka, lena fötter.

 

Som kur vid torr hårbotten så kan du tvätta hårbotten med den och du kan även använda den till dina kläder.

Den renaste såpan vi har hittat.

 

Häll upp den i en flaska för flytande tvål och ställ i duschen och på handfatet.

 

Så här skriver Sanna Edhin själv om såpan:

 

Såpa har tillverkats sedan tusentals år tillbaka och är ett utmärkt val vid tvätt/städ/kroppsvård. Den tillverkas i Sverige, fraktas inte långt och den är miljövänlig. Vi har en förkärlek för Aleptvålarna, men den allra mildaste kroppsvården står Sannas såpa för. Då den inte innehåller några tillsatser så är det ett sunt alternativ till flytande tvål. Skaffa en snygg pumpflaska för påfyllning så slipper du undan det stora flaskan. Den säljs i 1-liters flaskor och är mycket dryg vid normal användning.

 

Såpan från Sanna Edhin är en såpa av tallolja särskilt tillverkad för kroppsvård och helt utan tillsatser. Den är renare än den såpa som annars säljs för städning. Istället för att torka ut huden när du tvättar dig så återfettar den. Ph-värde 10.

 

Naturligtvis kan du även städa och tvätta med den. Bra till ullplagg.

 

Du kan använda såpan till hela kroppen som duschtvål eller som badolja/tvål.

 

Vid torra fötter rekommenderas fotbad med såpa och bikarbonat. Ett par msk av varje eller mer vid behov. Även utmärkt första hjälpen vid fotsvamp.

 

Du kan även smörja in narig del av kroppen/fötterna och plasta in. Låt sitta en stund innan du sköljer av. Om du smörjer in fötterna så kan du ta på strumpor över plastpåsen för att även tillföra värme.

 

Sanna rekommenderar 2 1/2 dl såpa i badvattnet och att du badar i 1-3 timmar. Upprepa 3-4 gånger under en vecka. Kan underlätta vid klåda, eksem, acne med mera.

 

Mindre sår/insektsbett kan tvättas och smörjas in med såpa för snabbare sårläkning.

 

Klåda på grund av torr hårbotten eller eksem kan lindras genom att du tvättar med såpa. Schamponera hårbotten två gånger.

 

Såpan kan även användas för ansiktstvätt. Som vid all annan rengöring undvik ögonen då det svider.

 

Kan användas som schampo för husdjur och hästar.

 

Om du vill rengöra skinnjackan eller skinnsoffan så fungerar Sannas såpa utmärkt. Samtidigt som den rengör så smörjer den samtidigt.