Earthbound Organics

Gröna Val1

Grossist för tvätt-, rengörings- och hygienprodukter

Earthbound Organics

Vi är glada över att kunna presentera Earthbound Organics i vårt sortiment. Produkterna är helt naturliga, ingredienserna vildväxande, egenodlade eller ekologiska. Oljorna är kallpressade för att maximera innehållet av vitaminer och mineraler. Örterna behandlas på ett sådant sätt att effekten av dem ska maximeras.

 

Renheten och den höga kvalitén på ingredienserna är den viktigaste delen i produktionen. Produkterna innehåller ingredienser som du hittar i naturen och i skafferiet. Det är enkelheten och kvalitén på produkterna som ger din hy lyster och näring.

 

 

 

 

 

Grundare av Earthbound Organics - Jo Ordoñez

 

Earthbound Organics grundare lever och andas natur. Efter att ha bott i Norra Spanien där örterna växte vilda i bergen så återvände Jo till Wales med sin familj. I Spanien lärde hon sig att göra enkla salvor och att ta tillvara örternas egenskaper som hon blandade med bivax.

 

I Wales tog Jo´s egna idéer form och hennes fem första krämer skapades. De blev väl mottagna och 1996 startade hon Earthbound Organics med hjälp av The Princes Trust. Produkterna såldes till en början på mässor och marknader och intresset för dem växte. Jo skapade en enkel hemsida för sina kunder men efter att en av hennes krämer presenterats i Sunday Times Magazine ökade efterfrågan snabbt och hon slog upp dörrarna till sin webshop.

 

Även i Wales bor hon på landsbygden. Där ägnar hon sig åt odling av en del av de örter hon behöver och tittar till de bin som skapar bivaxet till krämerna. Med katten som sällskap promenerar hon i naturen och tar hand om hästarna och fåren. Att följa naturen, dess skiftningar och allt den har att erbjuda är hennes passion.

Cream cleanser 50 ml

 

En rengöring som inte bara rengör utan även vårdar huden. Innehåller bland annat ringblomma. Rengöringskrämen gör huden mjuk och len.

 

Smörj in en liten mängd i ansiktet och torka av med bomullstrasa/pad med varmt vatten. Eller: lägg en liten klick på trasan och smörj in. Skölj med varmt vatten.

Den här krämen har Jo tillverkat till sina vänner i åratal, speciellt för att lindra eksem, klåda, ömma röda fläckar eller för att använda vid känslig hud. För en del har den fungerat över förväntan, medan den för andra har lindrat, men den är tillverkad med de allra bästa ingredienser för just detta ändamål.

 

Brev till Jo: "I would like to let you know how pleased I am with the above product it really helps my daughter's eczema and it is also fading a scar on her leg left by a moluscum"

 

 

Honey Mud mask 70g innehållande vitamin C

 

En ansiktsmask som rengör på djupet och gör den mjuk och smidig. Balanserar huden och kan användas oavsett torr, fet eller blandhy.

 

Smörj in huden och låt sitta i upp till 10 min till dess den torkat. Torka av den med varmt vatten och bomullstrasa/pad.

 

 

Underbart ekologiskt lavendelansiktsvatten passar framförallt för problemhud & vid finnar. Den är lätt antiseptisk, men har även läkande egenskaper.

 

Ren hudvård

 

Hudvårdsprodukterna tillverkas hantverksmässigt i Wales. Alla ingredienser är vildväxande eller inköpta ekologiska.

Vill du ha prislista?

Kontakta oss:

info@gronaval1.se

Rejuvenating Face Gel 50 ml

För känslig hud, problemhud eller rynkig hud.

En lätt uppfriskande gel som är oljefri men som återfuktar din hud.

 

 

Jojoba & vitamin E cream 50 ml

 

Flytande jojobavax är så nära kollagen en naturlig olja kan vara. Den hjälper till att behålla hudens elasticitet och är rik på proteiner och mineraler som ger din hud näring

 

Blueberry & vitamin C Eye Gel

70 ml

 

En näringsrik ögongele tillverkad för att strama upp och reducera de fina linjerna. Kyler och hjälper till att reducera svullnad runt ögonen och piggar upp. Ingredienserna valda utiftrån den känliga huden runt ögonen.

Rosenansiktsvattnet är ett milt ansiktsvatten för alla hudtyper som bidrar till att balansera huden. Rosen är mångas favorit & den ljuvliga doften verkar upplyftande & uppfriskande.

 

 

Bublig tvål för barn oavsett ålder. Innehåller ringblommor för mjuk & känslig hud; en mild & rengörande tvål som lugnar & mjukgör.

 

Innehåller INTE palmolja.