TVÄTTMEDLET SOM VÄXER - TVÄTTNÖTTER

Gröna Val1

Grossist för tvätt-, rengörings- och hygienprodukter

 

Din tro formar dina tankar

Dina tankar formar dina ord

Dina ord formar dina handlingar

Dina handlingar formar dina vanor

Dina vanor formar dina värden

Dina värden formar din framtid

 

Mahatma Gandhi

 

 

Yellow & Blue - together we are green

 

Vi bjuder in dig till att delta i vår historia, som börjar vid Himalaya i Norra Indien. Där växer ett träd som har en frukt kallad tvättnöt. Tvättnötterna skördas och processas av lokala kvinnor som använt detta naturens mirakel sedan lång tid tillbaka. Kvinnorna har använt dem för att tvätta sitt hår, sin kropp och sina kläder.

 

Där föddes vår vision om att föra denna frukt till Europa för att processa den till lättillgängliga produkter för all form av hushållsarbete. För att alla här skulle få tillgång till dess goda egenskaper.

 

Vi tror att våra produkter kan ha en positiv påverkan på alla involverade – från de indiska kvinnorna, för vilka insamlandet av tvättnötter är en viktig inkomst som ger självständighet, till dig och dina barn som kommer att dra nytta av din vilja att gå en grönare, renare, hälsosammare och mer empatisk värld till mötes.

 

Detta är vår värld och vi är alla ansvariga för den.

 

 

 

Tack för att du vill delta i vår historia.

 

Natasha Foltanova, Företagsgrundare av TIERRA VERDE (Tillverkare av Yellow & Blue)

+ Asrue

 

Med flinka fingrar rensas "tvättnöten" på sin nöt innan själva fruktskalet torkas. Insamlandet av vildväxande tvättnötter är en viktig inkomstkälla för kvinnorna.

Genom att de växer vilt används inte mark som kan användas för odling av mat.